5 beste termijn deposito's van 2022

Ontvang een hogere rente door je geld voor 1 jaar vast te zetten.
De hoogste rente staat bovenaan. Laats bijgewerkt: 12 december 2022

ADVERTEERDERS DISCLAIMER

Onze favoriet van 2022
1
 • Account is in 5 minuten online te openen
 • Estlands Garantiestelsel, max. garantie € 100.000
 • Minimale inleg € 2000
 • Maximale inleg € 100.000
78% van onze bezoekers melden zich aan bij inBank
2,70%
Vaste rente
Rente-uitkering:
Per Jaar
2
capital broker
 • Zweeds Garantiestelsel, max. garantie € 100.000
 • Minimale inleg € 500
 • Maximale inleg € 95.000
2,68%
Vaste rente
Rente-uitkering:
Per jaar
3
plus500
 • Tsjechisch Garantiestelsel, max. garantie € 100.000
 • Minimale inleg € 10.000
 • Maximale inleg € 100.000
2,65%
Vaste rente
Rente-uitkering:
Per jaar
4
plus500
 • Estlands Garantiestelsel, max. garantie € 100.000
 • Minimale inleg € 5.000
 • Maximale inleg € 100.000
2,61%
Vaste rente
Rente-uitkering:
Per jaar
5
plus500
 • Nederlands Garantiestelsel, max. garantie € 100.000
 • Geen minimale inleg
 • Maximale inleg € 100.000
0,75%
Vaste rente
Rente-uitkering:
Per jaar

Wat zijn de kosten bij een spaarbank?


Een spaarrekening aanhouden is van oudsher gratis. Maar door de aanhoudend zeer lage rente, heeft een aantal banken besloten hiervoor kosten te gaan rekenen. Bij Triodos Bank kost het aanhouden van een spaarrekening sinds 2020 €2 per maand. Is de klant jonger dan 25 jaar, dan worden geen kosten in rekening gebracht. Volksbank-dochters SNS, ASN Bank en RegioBank rekenen sinds 1 juli 2022 Jaarlijkse kosten voor hun spaarrekeningen. Het tarief hangt af van welke producten de klant gebruikt. Bij SNS geldt: als de klant geen betaalrekening heeft en 18 jaar of ouder is, betaalt hij €2,55 per maand (€30,60 per jaar). Bij ASN Bank is het tarief dan €2,20 per maand (€26,40 per jaar), bij RegioBank €2,75 per maand, oftewel €33 per jaar.

De spaar deposit banken in onze vergelijking, zijn volledig gratis!

Veiligheid, wat zijn de garantiestelsels precies?


Zolang er bij een bank niet meer dan €100.000 per rekeninghouder is gestald, staat toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) garant bij een Nederlandse bank. Zo is je geld 100% veilig. Ook als de bank falliet gaat. Heb je meer dan €100.000 aan spaargeld, dan kun je het beter spreiden over meerdere banken. Buitenlandse banken op deze website hebben ook een garantiestelsel in het land waar de betreffende bank gevestigd is, het bedrag varieert echter per land. Het exacte bedrag vind in in onze top 5 lijst.
Wij hebben ervoor gekozen om alleen Europese banken te beoordelen, aangezien een garantiestelsel erg belangrijk voor ons is.

Hoe kies je de beste spaarbank?


Welke spaarbank heeft de hoogste rente? Hoe betrouwbaar zijn deze? Onder welk garantiestelsel valt de bank? Tot welk bedrag? Hoe vaak word de rente uitbetaald? (per maand, kwartaal of jaar) Hoe zit het met de klantenservice? Dit zijn allemaal factoren die je keuze kunnen beïnvloeden.
In onze toplijst hebben wij al deze kenmerken genoteerd, hierdoor word het kiezen van de juiste spaarbank eenvoudiger. Wil je geen beperkende voorwaarden zoals een min. Jaarlijkse storting? Of dat het geld vast zit voor een bepaalde tijd? Kies dan voor spaarbank uit de Sparen zónder beperkende voorwaarden lijst, wil je een hogere rente ontvangen? Kies dan een spaarbank uit de Spaarbank met beperkende voorwaarden lijst.

Flexibiliteit, wat zijn de eisen bij een spaarbank?


Als je gaat vergelijken met het rekenvoorbeeld hierboven, zie je dat er grote verschillen zijn in de tarieven die je voor verschillende beleggingsproducten moet betalen. Dit kan een aantal verschillende oorzaken hebben. Een hoger tarief betekent minder rendement, maar mogelijk staat daar veel meer zekerheid, expertise of een hoog servicelevel tegenover. Bedenk dat handelen in effecten altijd speculeren is en een risico met zich meebrengt: het rendement wordt zeker niet alleen bepaald door de bijkomende kosten. Wel kun je, op basis van inzicht in de kost, zelf beoordelen welke producten je het liefst bij welke brokers verhandelt.

Waar krijg ik de hoogste rente?


Zet je geld wat langer vast in een termijndeposito en ontvang een hogere rente. Bovenaan deze pagina vind je de top 5 hoogste termijndeposito rentes van vandaag.
Voorwaarden is dat je voor een bepaalde termijn niet aan het geld kunt komen, wil je het toch eerder gebruiken? Dan verlies je de opgebouwde rente.
Wil je volledige flexibiliteit? Kies dan voor de nummer #1 in de sparen zonder voorwaarden lijst
Is het echt spaargeld, en heb je het voor minimaal 1 jaar niet direct nodig? Overweeg dan een termijndeposito rekening zodat je een hogere rente kunt krijgen. Deze vind je bovenaan deze pagina.

Hoe beoordelen wij de spaarbanken?


We hebben tientallen van de meest bekende en onbekende spaarbanken getest, beoordeeld en gerangschikt om tot deze top 5 lijst te komen.
Om erachter te komen welke spaarbank echt je spaargeld waard is, keken we naar de rente, kosten, betrouwbaarheid, garanties, functies, reputaties van elke spaarbank.

De belangrijkste reden voor kiezen van een spaarbank is betrouwbaarheid en veiligheid. Daarom hebben we alleen spaarbanken gekozen die onder garantiestelsels vallen. Hierdoor ben je altijd verzekerd door de overheid tot een bedrag van €100.000,-

Daarna hebben we gekeken naar gebruiksgemak, klantenservice, en beoordelingen via websites als Trustpilot. Als laatste controleerden we de verschillende kosten die een spaarbank berekent, de spaarbanken die momenteel in ons overzicht staan, zijn volledig gratis!

Disclaimer


Consumentenreporter.nl is een gratis vergelijk service. We worden ondersteund door lezers en ontvangen alleen commissies van de aandelen brokers die we aanraden op deze pagina als je op onze links klikt en een aanmelding doet via onze site. We proberen alle informatie op deze site zoveel mogelijk up-to-date en vers te houden, maar kunnen niet garanderen dat dit altijd het geval zal zijn. Alle prijzen vermeld op deze site zijn gebaseerd op EUR dus er kunnen kleine verschillen zijn vanwege schommelingen in de wisselkoers.